Top 10 nerodnih lepotnih nezgod in kako se jim izogniti

Vsaki izmed nas se je že kdaj zgodilo, da si je spravila šminko na zobe ali si preveč populila obrvi, v najbolj neprimernem trenutku. S temi triki si lahko pomagate, da se vam kaj takšnega ne bo več zgodilo in da boste lahko brezskrbne v vsakem trenutku.

1. Umetne trepalnice odpadajo
Da se boste lahko brez skrbi, da bodo vaše umetne trepalnice ostale na mestu ves večer, jih namesto z roko pritrdite s poševno pinceto. Znoj in maščoba iz rok, lahko namreč oslabita lepilo, ve pa ostanete brez trpalnic.

2. Šminka na zobeh
Preden boste na ustnice nanesle šminko, si pod njo nanesite še malo korektorja ali senčila za oči.Nanesite šminko, nato naredite test s prstom. Sredinski prst dajte v usta, se našobite in počasi izvlecite prst. Vsa šminka, ki bo v bližini zob, bo ostala na prstu, vaši zobje pa bodo ostali beli.

3. Žvečilka v laseh
Da, tudi to se lahko zgodi, sploh tistim, ki imate otroke. Nikar ne skrbite in ne tecite še kar takoj po škarje. Raje vzemite malo otroškega olja in ga s prsti vtrite na prizadeto mesto. Žvečilka bi morala spolzeti iz las in to le z zanemarljivo majhnim neredom.

4. Ko ugotovite, da imate make-up samo na enem očesu
Da, tudi to se zgodi in glede na današnji tempo življenje, to ni sploh nič čudnega. Poskrbite, da boste imeli pri roki vedno kaj za odstranjevanje ličil. Bolje je namreč imeti dve očesi nenamazani in se bosta ujemali, kot pa samo eno namazano.

5. Ko si pomate oči, nato pa ugotovite, da ste namazane
Da boste lahko to počele brez večjih skrbi, investirajte v malo boljše senčilo, liner in maskaro. Sploh tiste vodoodporne se težje razmažejo. V torbici imejte za vsak slučaj za rezervo še kakšno vatirano palčko in mini ogledalce, da lahko hitro sanirate škodo.

6. Puder
Pozabile ste zabrisati robove od pudra med obrazom in vratom. Da se to ne bi več dogajajo se mažite pri naravni svetlobi, kjer boste takšne pomanjkljivosti opazile že na kilometer.

7. Čopič za nanos ličil
Pomotoma ste uporabile čopič za nanos rdečila, namesto tistega za nanos pudra in sedaj vaš obraz izgleda kot otroška pobarvanka. Označite si čopiče, da jih boste ločile med seboj, nikakor pa ne pozabite na redno čiščenje le teh.

8. Lip liner
Čez čas je barva vaše šminke zbledela, vaš lip liner pa je ostal. Sedaj vaše ustnice izgledajo kot, da bi jih obkrožili. Da se boste temu izognili lip liner nanesite na celotno površino ustnic, šele nato pa čez nanesite šminko. Tako se razlika med njima ne bo videla, ko bo šminka pričela bledeti.

9. Preveč populjene obrvi
Ne skrbite, se zgodi. Še dobro, da bodo hitro zrastle nazaj. Tačas si lahko pomagate s ščetko in senčilom za obrvi. Nežno obarvajte manjkajoči del nato pa s krtačko počešite obrvi preko od korenine proti konicam.

10. Lasni podaljški
Da se vaši podaljški ne bodo začeli prehitro kazati in da boste ohranile narave videz, jih nikar ne vstavljajte višje od višine ušes. Poskrbite za ustrezno nego in razčesavanje.

Ne spreglejte tudi naslednjih člankov: