Prednosti brezžičnih bluetooth slušalke

Med vsakodnevno vožnjo avtomobila je skoraj neizogibno, da se bomo morali prej ali slej oglasiti na prihajajoči telefonski klic. Morda pa moramo koga nujno poklicati, kar iz našega vozila. Uporaba pametnega telefona med vožnjo je lahko zelo nevarna in je močno odsvetovana, če ga držimo pri glavi med pogovorom. Veliko bolje je, če opravljamo klice preko bluetooth slušalk, ki imajo vgrajen mikrofon. Tako bo lahko naš pametni telefon ostal v držalu ali na sedežu, mi se pa bomo brez motečih kablov lahko pogovarjali s komerkoli preko telefona.

Večja varnost med vožnjo

Na cesti se veliko nesreč zgodi takrat, ko voznik samo z eno roko drži volan, z drugo pa pametni telefon. Vožnja na tak način močno zmanjša koncentracijo in odzivni čas voznika. To pa ima lahko katastrofalne posledice v kritičnih situacijah. Če pa uporabimo bluetooth slušalke za prejemanje klicev, pa lahko čvrsto držimo volan in govorimo z osebno na drugi strani telefona. Tako ne ogrožamo svoje in varnosti drugih udeležencev v prometu.

Bluetooth slušalka so nepogrešljiv pripomoček za pogovore med vožnjo
Bluetooth slušalke lahko uporabljamo tudi za klice

Za opravljanje klicev pa tudi ne potrebujemo držati telefona v roki. Slušalke imajo vgrajen mikrofon, kar nam omogoča tekoč pogovor. Bluetooth tehnologija pa zagotavlja dober domet povezljivosti z našim telefonom. Tako bomo glasno in jasno slišali osebo s katero govorimo. Pri tem pa ne bo potrebe, da bi telefon držali v rokah.

S slušalkami se izognimo radiaciji mobilnega telefona

Dandanes je splošno znano dejstvo, da vsak mobilni telefon proizvaja dokaj veliko radiacije med uporabo. Tako so dolgotrajni klici lahko škodljivi za naše zdravje na dolgi rok. Res pa je tudi, da veliko ljudi opravlja v svojem vozilu daljše klice vsak dan. S tem pa se izpostavijo fizičnim nevarnostim na cesti, kot tudi ogrožajo svoje zdravje, zaradi radioaktivnosti prenosnega telefona.

YouTube video

Naš pametni telefon pa lahko v popolnosti uporabljamo za klice preko bluetooth slušalk. Same slušalke imajo vgrajen visoko-kakovostni mikrofon. Ta je namenjen pogovoru, zato nas bo oseba s katero govorimo slišala brez motenj, hreščanja, prekinitev ipd.

Slušalke lahko uporabljamo kjerkoli

Bluetooth slušalke lahko uporabljamo tudi izven vozila. S seboj jih lahko vzamemo na sprehod v naravi, tek, telovadnico ipd. Ker pa uporabljajo tehnologijo bluetooth, jih lahko povežemo s prenosniki, tablicami ter drugimi napravami, ki imajo vgrajeno omenjeno tehnologijo.

Univerzalna povezljivost pa nam pride velikokrat prav, saj ne bo potrebe po kablih, iskanju primernega avdio vtiča ipd. Same slušalke pa lahko zdržijo z enim polnjenjem do 7+ ur. Tako jih bomo lahko uporabljali precej dolgo časa, preden jih bomo morali spet napolniti. Današnji standard Bluetooth 5.0 pa poveča kakovost prenosa zvoka, kar naredi slušalke primerne tudi za poslušanje glasbe, gledanje filmov ipd.

Ne spreglejte tudi naslednjih člankov: