Ohranimo naš avto vrhunskega izgleda

Videz vsakega avtomobila predstavlja dober del njegove vrednost. Res je, da so ohranjenost motorja, notranjosti kabine ter brezhibno delovanje komponent tudi zelo pomembni dejavniki. Prvi vtis pa vedno pusti zunanji izgled karoserije, vetrobranskih stekel, platišč, ogledal in drugih avto delov. Za zunanjost in notranjost našega jeklenega konjiča lahko poskrbimo s produkti avto kozmetike, kot so čistila za luči, polirne pištole, kompleti za popravilo usnja ipd. Pomembnost čiščenja vozila pa je tudi v tem, da lahko pogosto opazimo druge težave, kot so luknje v karoseriji, nedelujoči žarometi, poškodbe laka in barve ipd.

Krpe iz mikrovlaken očistijo notranjost in zunanjost vozila

Vsak voznik bi si moral lastiti vsaj eno krpo iz mikrovlaken v svojem čistilnem kompletu za svoj avtomobil. Te so izredno popularne, zaradi svoje vsestranske uporabe. Narejene so iz izredno mehkega materiala, ki je zelo nežen do vsake površine s katero pridejo v stik.

YouTube video
Super vpojna dvojna krpa iz mikrovlaken Absorber

Krpe iz mikrovlaken so idealne za čiščenje armaturne plošče, števcev za hitrost, radia, GPS satelitskega sistema, zračnikov, menjalne ročice, notranjost vetrobranskih stekel ipd. To je tudi razlog, da so krpice iz mikrovlaken pogosto priložena raznim kompletom avto kozmetike za čiščenje.

Odstranimo neprijetne vonjave v kabini z osveževalcem zraka

Eden izmed najbolj preprostih in učinkovitih načinov za odstranjevanje vonjav iz notranjosti kabine je preko uporabe osveževalca zraka. Tega namestimo na vetrobransko ogledalo, centralno konzolo med voznikom in sovoznikom ali na armaturno ploščo.

Avto kozmetika - osveževalec zraka
Osvežilci zraka za prijetno dišečo notranjost avtomobila

To je majhen a pomemben element, ki naredi veliko spremembo, če ga uporabimo. V našem vozilu ustvari ambient sproščenosti, elegance in čistosti. Vožnja je lahko popolnoma drugačna, če naše vozilo prijetno diši. Sredstva čiščenja, ki jih nudi avto kozmetika, so osveževalci zraka v avtu različnih postavitev. V vsako vozilo jih lahko namestimo na vzvratno ogledalo, kjer imajo tudi največji učinek.

Obnovimo izgled opraskanih plastičnih avto delov

Med vožnjo bomo prej ali slej naleteli na nepredvidljive kamenčke in druge leteče predmete. Te bodo sčasoma pustilo številne praske na odbijačih, ogledalih in drugih plastičnih površinah. Obenem pa bodo škodljivi UV žarki zbledeli plastične dele na našem avtomobilu, kar mu bo močno poslabšalo pogled. Poškodovani in zbledeli plastiki lahko povrnemo pogled, če se poslužimo seta za obnovo plastičnih delov. To je preprosto orodje, ki se ga že dolgo časa uporablja v avto kozmetiki za vsa vozila. Z različnimi seti za obnovo plastike lahko povrnemo originalni lesk odbijačem, maskam, spojlerjem in drugim nelakiranim delom na našem avtomobilu, motorju, prikolici ipd.

Uporaba orodij avto kozmetike se priporoča vsem novopečenim in veteranskim voznikom. Pri čiščenju se bomo tudi veliko naučili o najbolj učinkovitem čiščenju našega vozila, kot tudi o pomembnost čiščenja oziroma obnove njegovih številnih delov.

Ne spreglejte tudi naslednjih člankov: