Kako do spletne trgovine?

Raziskava, načrtovanje in izdelava

Preden se lotite izdelave spletne trgovine, proučite, ali imate produkt, ki ga boste v spletni trgovini lahko uspešno tržili. Vaše stranke morajo biti sposobne produkt glede na opis izbrati samostojno ali z minimalno pomočjo, zato mora biti ta enostaven, njegova uporabnost pa transparentna. Nato se je treba odločiti, ali boste trgovino izdelali sami ali pa boste njeno izdelavo zaupali zunanjemu izvajalcu. Pri tem koraku je izjemno pomembno razmisliti o količini prometa, ki ga pričakujete, in s tega vidika pretehtati vložek, ki ste ga pripravljeni nameniti izdelavi spletne trgovine. Nekatera podjetja, ki se ukvarjajo z izdelavo spletnih trgovin, vam npr. nudijo brezplačno analizo konkurenčnih spletnih trgovin, na podlagi česar se da predvidevati uspešnost prodaje. Predlagajo pa vam tudi najbolj optimalno strukturo spletne trgovine.

Oblikovanje

Znano je dejstvo, da dobro oblikovanje pritegne pozornost. Trgovina mora spletnim obiskovalcem omogočiti brskanje med izdelki, hiter dostop do dodatnih informacij, pokazati pa mora tudi, da je plačilo enostavno. Tudi tu so na voljo znotraj »paketov trgovin«, ki jih lahko zakupite na spletu, profesionalne in prilagojene storitve podjetij, ki za vas po potrebi oblikujejo tudi celostno podobo podjetja.

Vzdrževanje

Tu lahko izgubite največ časa, ki bi ga drugače namenjali nadaljnjemu razvoju svoje poslovne ideje in trgovine. Da je vnašanje izdelkov enostavno, da trgovina omogoča, da plačila potekajo nemoteno, da v besedilu opisov ni napak, da trgovina omogoča tudi beleženje popustov in objavljanje drugih elementov, privlačnih za kupce itd., najbolje poskrbijo ravno profesionalna podjetja.

Vidnost

Uspeh spletne trgovine je odvisna tudi od tega, ali vas vaši potencialni kupci enostavno najdejo. Za to lahko poskrbite sami, in sicer z naročanjem besedil za optimizacijo vašega spletnega mesta, ter oglaševanjem na Googlu ali Facebooku. Navadno pa tudi ta segment sodi v celostno ponudbo izdelovalcev spletnih trgovin.

Cena izdelave spletne trgovine

Cena izdelave spletne trgovine je odvisna od več stvari. Največkrat je rezultat števila proizbodov, ki jih boste imeli v trgovini, stopnjo avtomatizacije, možnosti plačil ter števila domen, kjer deluje ali želite, da bi vaša trgovina delovala. Najcenejša možnost je seveda že omenjena možnost nakupa »trgovine na spletu«, ki pa večkrat ne bo ustrezala vašim idejam ali produktu, ki ga želite predstaviti.

Ne spreglejte tudi naslednjih člankov: