Kaj je hitra pošta?

Hitra pošta je posebna vrsta poštne storitve, ki jo uporabnik lahko naroči in jo posebej doplača, pri čemer je njen namen seveda hitrejša dostava odposlane pošiljke v primerjavi z običajno odposlano pošiljko. Navadno je hitra pošta storitev, ki jo omogočajo izvajalci poštnih storitev tako v domačem kot v mednarodnem poštnem prometu. V večini držav pa jo najpogosteje upravlja in izvaja državna poštna služba. V skladu z raziskavo Agencije za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije, ki je neodvisni organ, ki ureja in nadzira trg poštnih storitev, je na našem ozemlju poleg državne Pošte Slovenije v evidenci izvajalcev poštnih storitev redno vpisanih med 10 do 11 podjetij. To pomeni, da v Sloveniji obstajajo različne poštne službe, ki nudijo storitev hitre pošte z dostavo povsod po državi in tudi v tujini.

Ugotovitve primerjalne analize poštnih storitev, ki jo je izvedla Agencija za pošto in elektronske komunikacijske storitve Republike Slovenije, 2014

Agencije za pošto in elektronske komunikacijske storitve Republike Slovenije je v letu 2014 izvedla posebno analizo poštnih storitev. V raziskavo je glede na storitve vključila 10 izvajalcev poštnih storitev pri nas (POŠTA SLOVENIJE d.o.o., BUSINESS EXSPRESS d.o.o., CITY EXPRESS d.o.o., DHL Exspress (Slovenija) d.o.o, DPD d.o.o., GENERAL LOGISTICS SYSTEMS d.o.o.., KURIRČEK d.o.o. • TNT Express Worldwide d.o.o. • UPS Adria (S) Exspres d.o.o in GLS (dostava paketov). Na podlagi rezultatov je ugotovila, da so poštne storitve prenosa dokumentov in paketov po Sloveniji, Evropi in po svetu še vedno najnižje pri Pošti Slovenije, pri ostalih destinacijah pa se najugodnejši ponudniki razlikujejo glede na to, kam je paket namenjen. Zato pa so nesporno najhitrejši pri izvajanju poštnih storitev hitre pošte pri podjetju Kurirček.

Kurirček

Kurirček je podjetje, ki izvaja poštne storitve. Gre za sorazmerno mlado podjetje, ki kot tako dodobra razume potrebe modernega uporabnika. Dostavna služba Kurirček je tako uporabnikom na voljo kar 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu, kar pomeni, da za vas delajo tudi čez praznike in vikende. Podjetje se odlikuje zlasti pri izvajanju storitve hitre pošte, kot je razvidno tudi iz predhodno navedene uradne analize agencije.

Obiščite spletno stran podjetja Kurirček in si oglejte njihovo ponudbo!

Ne spreglejte tudi naslednjih člankov: