Dodatni prtljažni prostor

S pravilno izbranim strešnim kovčkov si lahko na najenostavnejši način povečate uporabno prostornost svojega vozila. V kovček lahko shranjujete veliko prtljage, za katero drugje v avtu ni prostora, na primer smučarsko opremo. In če ravno kupujete takšen izdelek, pred vami zagotovo ni najbolj preprosta naloga.

Najprej dobro razmislite o ustreznosti kovčka za vaše prevozno sredstvo. Kakovostno izbrani strešni kovčki za vozila ne zagotavljajo samo povečanega prostora, temveč vašo opremo tudi zelo učinkovito zaščitijo pred vremenskimi pogoji pa tudi pred nepridipravi.

Pestra ponudba strešnih kovčkov

Na trgu so vam na voljo številni strešni kovčki za vozila – v različnih oblikah, prostorninah, velikostih ter zmogljivostih. Poleg kovčka boste morali izbrati tudi ustrezne nastavke zanj. S tem si boste omogočili preprostejšo namestitev tovrstnega tovornega sistema.

Strešni kovčki različnih prostornin
Strešni kovčki za raznovrstno prtljago

Ključna razlika med strešnimi kovčki je vsekakor tudi v ceni. Ta ni odvisna samo od proizvajalca oziroma blagovne znamke, temveč tudi od drugih dejavnikov, še posebej od prostornine. Strešni kovček za avto prostornine 400 litrov vas lahko stane nekje med 180 in 700 evri.

Preberite si tudi naslednji članekOhranimo naš avto vrhunskega izgleda“.

Ključne karakteristike kakovostnega strešnega kovčka

Pri nakupu kovčka, ki se pritrdi na strešne nosilce vašega vozila bodite zlasti pozorni na izdelavo ter kompaktnost. V največji meri vam pri tem lahko dobro pomagajo ter svetujejo strokovno podkovani trgovci. Posebno pozornost namenite še uporabnosti, vodotesnosti, odpornosti na nizke temperature in ne nazadnje tudi varnosti.

YouTube video

Poskrbite tudi za to, da bo nameščanje izbranega izdelka čim preprostejše ter hitrejše. Kovček se mora odlično prilagajati vzdolžnim prečnim sistemom za pritrjevanje. Ravno zato je še toliko pomembneje izbrati kovček premišljene oblike. Takšnega, ki vam bo omogočil optimalno izrabo prostornine. Na svoje vozilo namestite pripomoček, ki ne sme biti pretežak. Odlična izbira so na primer strešni kovčki, ki imajo v svoji notranjosti serijsko vgrajeno LED osvetlitev. Ne nazadnje preverite, kakšna je tudi garancija izdelka.

Nakup ali najem strešnega kovčka

Morda je za marsikoga najem strešnega kovčka za avto veliko bolj dobrodošla rešitev, saj se nakup tovrstnega izdelka izplača šele po nekaj letih uporabe. Ob tem je treba upoštevati tudi njegovo skladiščenje. Če živite v stanovanju, potem je velika verjetnost, da imate na voljo samo manjšo klet. Vanjo pa takšnega predmeta najverjetneje ne boste mogli shraniti.
Nakup pa se vsekakor bolj splača tistim, ki kovček nameravajo bolj redno uporabljati ter imajo doma več prostora za ustrezno shranjevanje.

Ne spreglejte tudi naslednjih člankov: